Sahte Altından Tutuklandılar

İnegöl´de piyasaya sahte altın sürmeye çalışan ve yaşanan kovalamaca sonucu Emniyet ekiplerince gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3´ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNCEL 28.10.2017 10:40:30 0
Sahte Altından Tutuklandılar

Önceki günlerde İnegöl´de sahte altın satmaya çalışan ve foyaları ortaya çıkınca kaçarken Emniyet ekiplerince yakalanan 3´ü kadın 5 kişi, Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmişlerdi.

Hâkim karşısına çıkan Nurullah Ü., Medine Ü. ve Reşat I. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.I. ve N.I. adli kontrol şartıyla serbest kaldılar.

OLAY

Geçtiğimiz gün İnegöl Kuyumcular Çarşısı´ndaki bir kuyumcuya giren 3´ü kadın 5 kişi, çantalarındaki sahte altınları bozdurmak istediler. Altınlardan bazılarının sahte olduğunu fark eden kuyumcu, altınların sahte olduğunu söyleyince 5 kişi kuyumcudan çıkarak hızla uzaklaştılar. Şahısların durumlarından şüphelenen kuyumcu, şahısların 01 YL 102 plakalı aracı binip gittiklerini görünce durumu 155´e bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Emniyet ekipleri, söz konusu aracın Mimar Sinan Bulvarı üzerinde seyir halinde olduğunu gördü. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Karakol, Devriye, Asayiş ve Trafik ekipleri aracın peşine düştüler. Polisin dur ihtarına uymayan araç sürücü kaçmaya başladı. Önüne geçerek durdurmak isteyen ekiplerin üzerine aracı sürerek ekiplere tehlike yaşatan sürücü, Ahmet Türkel Çevre Yoluna girerek hızla yoluna devam etti. Ekipler nefesini sürücünün ensesinde hissettirmeye devam ederken, kaçamayacaklarını anlayan araçtakiler siyah bir çantayı camdan seyir halindeyken yol kenarına atarak kaçmaya devam ederken, yol kenarındaki kaldırıma çarptılar. Kaldırıma çarpması ile birlikte lastiği patlayınca duran araçtakiler yaya olarak kaçmaya çalışırken, ekipler tarafından kıskıvrak yakalandılar. Yakalanan araç sürücüsü 35 yaşındaki Nurullah Ü. ile araçta bulunan 30 yaşındaki Reşat I., 35 yaşındaki Medine Ü., 26 yaşındaki Nasiha I. ve 54 yaşındaki Fikriye I. gözaltına alınarak Polis otolarına bindirildiler.

Polis otosuna alınan kadınlardan Fikriye I. bir anda fenalaştı. Fenalaşan kadın 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine götürülerek tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde kadının herhangi bir sağlık sorununun olmadığı ortaya çıktı.

Yola atılan çantayı bulan ekipler, çantanın altın dolu olduğunu görünce şaşırdılar. Yapılan incelemede büyük bir kısmı sahte olan 380 altın ele geçirildi. 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

  • BIST 100

    10612,07%-0,27
  • DOLAR

    42,25% 0,06
  • EURO

    49,23% 0,53
  • GRAM ALTIN

    5693,42% -0,06
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13