Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın İtfaiye Kahramanlarını Unutmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası kapsamında şehit ve gazi itfaiyecilerin isimlerini araçlara kazıdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın İtfaiye Kahramanlarını Unutmadı
HABERDE İNSAN 25.09.2026 18:13:21 0

İtfaiye Haftası Kutlamaları ve Anlamlı Jest

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 25 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasını kapsayan İtfaiye Haftası münasebetiyle itfaiye teşkilatına yönelik anlamlı birer adım attı. Bu özel dönemde, Balıkesir İtfaiye Teşkilatı bünyesinde görev yapmış olan ve görevleri sırasında şehitlik mertebesine ulaşan ya da gazi unvanı alan kahraman itfaiyecilerin isimleri, teşkilatın kullandığı itfaiye araçlarına kazındı. Bu uygulama ile kahramanların isimleri gelecek nesillere ve şehre hatırlatılacak şekilde araçların üzerinde yer alacak.

Tören ve Çelenk Sunumu

İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı bölgesinde resmi bir tören gerçekleştirildi. Tören kapsamında düzenlenen çelenk sunumu sırasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Refik Gündoğan da hazır bulundu. Törenin program akışında İtfaiye Dairesi Başkanı Nazım Ergelen, İtfaiye Haftası'nın önemine değinerek, görevlerini icra ederken sergiledikleri üstün özveri ve başarıdan dolayı personeline teşekkürlerini iletti.

Kahramanların İsimleri Araçlarda Yaşayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, her türlü yangın ve afet durumunda canlarını tehlikeye atarak görev yapan itfaiye personelinin emeğini onurlandırmak amacıyla bu özel projeyi hayata geçirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan ve görevleri sırasında kahramanlık gösteren 14 şehit ve gazinin ismi, tek tek farklı araçlara tahsis edildi. Bu kapsamda, her bir kahraman itfaiyecinin ismi birer araç üzerinde gururla yer buldu.

Gaziler ve Şehitlerin Hafızalarda Kalması

Araçlara işlenen isimler arasında, Ayvalık'ta yaşanan orman yangınıyla mücadele ederken yaralanarak gazi unvanı alan İtfaiye Dairesi Başkanı Nazım Ergelen ve İtfaiye Eri Ümit Özkaya'nın isimleri de yer aldı. Ayrıca daha önceki yangınlarda yaralanarak gazi olan Hasan Yüce Baştopçu, Tuğrul Çakar, Alaattin Ateş, Mesut Alfat, Hüsnü Bozdağ, Harun Coşkun, Levent Aydoğan ve İbrahim Kurtbaş'ın isimleri de gazi ünvanıyla araçlara işlendi. Görevleri sırasında şehit düşerek yangınlarla mücadele ederken hayatını kaybeden Seyfettin Karaorman, Kerem Dolan, Mehmet Yılmaz ve Kamil Çağlar'ın isimleri de Balıkesir İtfaiyesi araçlarında yaşatılmaya başlandı.

Şehir Turu ve Görsel Şölen

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen resmi törenin tamamlanmasının ardından, Balıkesir İtfaiye Teşkilatı'na ait araçlar Türk bayraklarıyla süslendi. Üzerlerinde şehit ve gazilerin isimlerinin yer aldığı bu araçlar, Türk bayraklarının eşliğinde kısa bir şehir turu yaparak vatandaşların görüşüne sunuldu.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    12290,58%-2,40
  • DOLAR

    48,91% 0,05
  • EURO

    55,55% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6588,96% 0,04
  • Ç. ALTIN

    10481,80% 0,00
Reklam