Balıkesir Üniversitesi'nde Sanatın Diliyle Gazze İçin Umut Kuşları

Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenen hat boyama etkinliğiyle Gazze'ye yönelik dayanışma mesajları sanatın diliyle ifade edildi.

Balıkesir Üniversitesi'nde Sanatın Diliyle Gazze İçin Umut Kuşları

Sanat ve Toplumsal Duyarlılığın Buluşma Noktası
Balıkesir Üniversitesi bünyesinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından desteklenen Bilim Kafe etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir organizasyon gerçekleştirildi. Bu kapsamda düzenlenen "Gazze İçin Bilim Kafe" etkinlikleri dahilinde, "Sanatla Gazze’ye Umut Kuşları" temasıın işlendiği hat boyama etkinliği düzenlendi. Söz konusu programda, sanatın estetik dili ile toplumsal duyarlılığın bir araya getirildiği güçlü bir farkındalık oluşturuldu.

Kurum İçi İş Birliği ve Geniş Katılım
BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Bilim İletişimi Ofisi tarafından organize edilen bu çalışmada, BAÜN Bilim, Toplumsal Dayanışma ve Sinerji Topluluğu ile Manevi-Psikolojik Danışma Topluluğu ortak bir çalışma yürüttü. Merkez yemekhanede gerçekleştirilen programa geniş bir katılım sağlandı. Etkinliğe Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Esma Sayın, Genel Sekreter V. Soner Şahin, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Enes Bilgon, ayrıca çok sayıda akademisyen ve öğrenci dahil oldu.

Sanatın Diliyle Gazze İçin Dayanışma Mesajı
Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu'nun akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yer aldığı etkinlikte, Gazze halkına yönelik dayanışma ve duyarlılık mesajları sanatın estetik yoluyla ifade edildi. Program, Bilim, Toplumsal Dayanışma ve Sinerji Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Fuat Tan ile Manevi-Psikolojik Danışma Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Fatma Balcı Arvas'ın, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu'ya hat çalışması takdim etmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam
• 02.10.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:30
  • GÜNEŞ 06:54
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 18:53
  • YATSI 20:11
Reklam
  • BIST 100

    12249,04%2,53
  • DOLAR

    49,03% 0,04
  • EURO

    55,22% -0,55
  • GRAM ALTIN

    6579,84% 0,44
  • Ç. ALTIN

    10507,52% -0,37
Reklam
Reklam