Başkan Vekili Biba Karsak ve Çarşı Derelerindeki Temizlik Çalışmalarını Denetledi

Biba, dere temizliğinde kirletici kaynakların kurutulacağını açıkladı.

Başkan Vekili Biba Karsak ve Çarşı Derelerindeki Temizlik Çalışmalarını Denetledi
GÜNCEL 13.08.2026 10:27:59 0

Denetim ve İnceleme

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, BUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin Gemlik ilçesindeki Karsak ve Çarşı derelerinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını yerinde denetledi. Biba, derelerin temiz akması için kirletici kaynakların tespit edilerek kurutulacağını vurguladı.

Kapsamlı Temizlik Çalışması

Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve Tarım Peyzaj AŞ iş birliğiyle Gemlik ilçesindeki Karsak ve Çarşı derelerinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Saha taramalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, temizlik işlemlerini yerinde denetledi. Şahin Biba başkanlığındaki inceleme heyetinde AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı. Karsak Deresi’nde 2 bin 500 metre, Çarşı Deresi’nde ise bin 500 metre olmak üzere toplam 4 bin metrelik dere yatağında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Vekili Şahin Biba, bölgede vatandaşlarla da görüştü.

Hedef: İki Günde Tamamlamak

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, "Çarşı ve Karsak derelerinde toplam 4 bin metrelik alanda temizlik yapılıyor. Yer yer 10 ile 20 metre genişliğinde olan derelerimiz hem kirlilik hem de koku nedeniyle çevreye rahatsızlık veriyor. Bizler de bu rahatsızlığı giderme amacıyla hız kesmeden temizlik çalışmalarını yürütüyoruz. İnşallah işlemleri bir iki günde bitireceğiz" açıklamasında bulundu.

Kirletici Kaynakların Kurutulması

Temizlik çalışmalarının ardından kirliliğe neden olan kaynakları da tespit edeceklerini dile getiren Başkan Vekili Biba, "Karsak Deresi, ilçe halkının günlük yaşamının bir parçası. Buranın temiz akması gerekiyor. Bunun için de kirleten kaynakların kurutulması lazım. Bundan sonraki asıl işlemimiz, dereyi bu duruma getiren kaynakları bularak kurutmaktır. Aksi takdirde Gemlik bu görüntü kirliliğinden, kötü kokudan ve haşerelerden hiçbir zaman kurtulamayacak. En modern ekipmanlarla çalışmalarımız sürüyor. İnşallah işlemler bittikten sonra tertemiz bir dereyi Gemliklilere teslim edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    17946,70%0,33
  • DOLAR

    47,84% 0,10
  • EURO

    55,38% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6736,33% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10756,50% 0,30
Reklam
Reklam