BELEDİYE ŞİMDİDE OKULLARDA
Ramazan Bayramı öncesi ilçe merkezindeki tüm camilerde temizliğe girişen İnegöl Belediyesi, okulların açılmasına sayılı günler kala şimdide okullara el attı. İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla, hafta başından bu y
Okullarda yapılan bu çalışmaları dün Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile ilgili daire amirleri de yerinde inceledi. Küçükçalık Lisesi’nde yapılan temizlik sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, genel temizlik çalışmalarını; 35 ilköğretim okulu, 10 orta öğretim kurumu olmak üzere toplam 45 eğitim kurumunun bahçesinde gerçekleştirdiklerini belirterek; “Genel temizlik çalışmaları kapsamında; bahçelerin yabani ot temizliğini, genel temizlik ve süpürme işlemini ve yıkama işlemini gerçekleştiriyoruz. Pazartesi günü başladığımız genel temizlik çalışmalarını, Cumartesi günü sonlandırmayı hedeflemekteyiz. Küçükçalık Lisesi bahçesindeki çalışmamızla birlikte bugün; Koç, İshakpaşa, Gazipaşa, Altıeylül ve Hacer Salih Yıldız ilköğretim okulları ile Halk Eğitim Merkezi, İHL, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen ve İnegöl Anadolu Liselerinin genel temizliklerini yapacağız. Bu temizlik çalışmaları ile şehrimizdeki tüm okul bahçeleri eğitim öğretime hazır hale gelecek ve okullarımız pırıl pırıl olacaktır” dedi.
“Bu Çalışma Geleceğimiz İçin”
Şahin, eğitim öğretim yuvalarında okuyan öğrencilerin geleceğin büyükleri olduğunu vurgulayarak; “Gelecek onların omuzları üzerinde şekillenecektir. İnegöl Belediyesi de geleceği için bu güzel çalışmayı hassasiyetle yürütmektedir. Ben Temizlik işleri ekibime ve bu çalışmanın start verilmesini sağlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Okullar Yeni Eğitim Öğretime Hazır
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise “Pazartesi günü tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz okullarda buluşacak ve okullarıyla kaynaşacaklar. Bunun çerçevesinde de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş tarafından başlatılan okullarımızın temizliği, çevre temizliği, bahçe temizliği, otların biçilmesi bizim için önemli bir katkı. Çünkü okullarımızın içleri güzelleştirildikten sonra okul bahçelerimizin de güzel olması lazım. Çünkü okullarımız bunları kendi imkânları ile zor yapmakta ve araç gereçleri bulunmamaktadır. Bu nedenle bu gün görüldüğü gibi ilçe merkezindeki tüm okulların bahçeleri temizleniyor. Bu tüm hafta boyunca devam etti. İnşallah bu hafta sonuna kadar tamamlanacaktır. Ben bundan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Tek Problemimiz Mahalle Dışı Kayıt Teklifleri
Açıklaması sırasında velilere bir gönderme de yapan Baştürk, bazı uyarılarda bulundu. Baştürk, 19 Eylül sabahı çocuğunu okula kayıt ettiremeyen velinin Milli Eğitime gelmesini isteyen Mehmet Baştürk; “Biz onu mahallesindeki veya puanının tuttuğu okula yerleştireceğiz. Bizim tek problemimiz mahalle dışı okullar için, bize teklif getirmeleri. Veya puanı yetmediği halde daha yüksek puanlı okullara kayıt yaptırılmak istenmesi. Bu tip müracaatların da hiç biri kabul edilmemektedir. Tüm öğrencilerimiz, kendi mahallelerinde ve puanlarının yettiği yerde eğitim öğretim göreceklerdir” diye konuştu.
-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,73% -0,10
-
EURO
53,38% 0,07
-
GRAM ALTIN
6686,84% 0,85
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00




