İnegöl`de faaliyet gösteren; Anafen Dershanesi, Fem Dershanesi, Kültür Dershanesi, Pi-Analitik Dershanesi ve Uğur Dershanesi yöneticileri, düzenledikleri basın toplantısıyla, bundan sonra İnegöl`ün eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla, birlikte hareket etme kararı aldıklarını açıkladılar.
Bu birleşimi kamuoyuna duyurmak için dün sabah Otel Parkta sabah kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya Anafen ve Fem Dershaneleri Kurucu Temsilcisi Hasan Çakır, Anafen Dershanesi Müdürü Tuncay Uçaş, Fem Dershanesi Müdürü Harun Camızcı, Kültür Dershanesi Müdürü Gökhan Çalışkan, Pi-Analitik Dershanesi Kurucu Müdürü Ali Fuat ŞEN, Uğur Dershanesi Müdürü Türker İnkaya ve Uğur Dershanesi Kurucu Temsilcisi Özgen Yıldız katıldı.
EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK
Kahvaltının ardından dershaneler adına bir açıklama yapan Uğur Dershanesi Kurucu Temsilcisi Özgen Yıldız, ortak hareket eden dershaneler olarak, sahip oldukları eğitim kalite düzeyini daha da arttıracaklarını belirtti.
OKULLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK
Eğitimin ana merkezinin okullar olduğu bilinciyle, okullarla rekabet eden değil, okullarla koordineli çalışan yapılandırma oluşturacaklarını kaydeden Yıldız, “Okullarda verilen eğitimi en üst düzeyde destekleyerek, öğrencilerin başarılarının artmasına katkıda bulunacağız. Eğitimin ana yönetim merkezi olan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile var olan işbirliğini daha da arttırarak, her geçen yıl başarı çıtasını yükselten İnegöl eğitimine daha fazla katkıda bulunacağız. Eğitimcilere yakışır rekabet anlayışını benimseyerek, toplum içerisindeki dershane imajını ve saygınlığını olması gereken düzeye getirmek için çalışmalar yapacağız.” dedi.
DERSHANE ÜCRETLERİ STANDART OLACAK
Okullarda yapılan reklam-tanıtım karmaşasına son verilerek daha etik, toplumu doğru bilgilendirici ve seviyeli tanıtım çalışmaları yapacaklarını aktaran Yıldız, “Dershanelerimizde istihdam ettiğimiz personelin, maddi ve sosyal imkanlarını olması gereken düzeye çıkarıp, hizmet alan öğrencilerimizin ödedikleri ücretlerin karşılığını fazlasıyla alabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Dershanelerimizden hizmet alacak öğrencilerimizin bursluluk oranlarını ve ücretlerini oluşturacağımız standartlar çerçevesinde daha adil ve hakkaniyet ölçülerinde belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
ORTAK SINAVLAR DÜZENLENECEK
Geniş katılımlı ortak sınavlar düzenleyeceklerini dile getiren Yıldız, “İlçemizdeki öğrencilerin kazanımlarını zaman israfına yol açmadan daha objektif ölçerek, kendilerini doğru şekilde geliştirmelerine zemin hazırlayacağız. Dershanelerin eğitim sistemimizdeki yerinin, öneminin ve işlevlerinin neler olduğu konusunda toplumu bilgilendirici faaliyetler düzenleyerek, toplumdaki dershane algısının doğru zeminde oluşmasını sağlayacağız. Dershanelerimizde hizmet alan öğrencilerimizin elde ettikleri kazanımlarını, okullarına koordineli bir şekilde aktaracak bir sistem oluşturarak, öğrencinin eğitim verimliliğini en üst düzeye taşımayı hedefliyoruz. Böylece dershaneler olarak öğrencinin eğitimindeki ana merkez olan okulun en büyük destekçisi olacağız. Birleşim sağlayan dershaneler olarak bu birlikteliğin İnegöl ve İnegöl eğitimine hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
9094,91%-4,47
39,44% 0,24
45,63% -0,17
4331,61% 1,11
6870,40% 0,00