Bursa'da Alkollü Motosiklet Sürücüsü Kaçarken Yakalandı ve Ağır Ceza Aldı

Bursa'da alkol denetiminde yakalanan motosiklet sürücüsü, yüksek miktarda ceza alırken ehliyetine el konuldu.

Bursa'da Alkollü Motosiklet Sürücüsü Kaçarken Yakalandı ve Ağır Ceza Aldı

Kaçmaya Çalışan Alkollü Motosiklet Sürücüsü Yakalandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde rutin alkol denetimleri gerçekleştirdi. Bu denetimler sırasında Osmangazi ilçesindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde görev yapan ekipler, Anıl Ç. isimli sürücünün kullandığı 52 AGT plakalı motosikleti tespit etti. Sürücü, denetim noktasına yaklaştığını fark edince ters yöne kaçmaya çalışsa da bu girişiminde başarısız oldu ve ekiplerin önünde durmak zorunda kaldı. Yapılan kontrollerde, sürücünün yasal sınırın yaklaşık 5 katı üzerinde, yani 1.02 promil alkollü olduğu kesin olarak belirlendi. Bu ihlal nedeniyle sürücüye üç farklı maddeden toplam 235 bin lira idari para cezası uygulandı ve ehliyetine el konularak iptal edildi.

Sürücünün İlginç Savunmaları ve Diyaloglar

Yakalanmasının ardından polis memurlarıyla diyalog kurmaya başlayan Anıl Ç., kaçma girişimi hakkında farklı açıklamalarda bulundu. Motosikletiyle kaçamayacağını belirttiği sürücü, polis memurunun "Zaten yakaladık" sözüne karşılık olarak, "Kaçmak istesem kaçardım ki" şeklinde bir ifade kullandı. O sırada bir gazetecinin çekim yaptığını fark eden sürücü, doğrudan kameraya yönelerek ehliyetsiz araç kullanmaya devam edeceklerini ve bu durumun kendileri için bir sorun teşkil etmediğini dile getirdi. Polis memurunun yüksek para cezası uyarısı üzerine ise, "Bundan sonra durmam zaten" diyerek sözlerini tamamladı.

Polise Teşekkür ve Pişmanlık Mesajı

Kameraya karşı konuşmaya devam eden Anıl Ç., aslında polisten kaçmadığını, alkolün etkisiyle ters şeride girdiğini ve durumun farkında olmadığını iddia etti. Cezasını ödeyeceğini belirten sürücü, ertesi gün saat 12.00'de mesaisinin başlayacağını ve çalışmak için yeni bir motosiklet bulmak zorunda olduğunu ifade etti. Sürücü, Türk Polis Teşkilatı'na yakalandığı için teşekkürlerini sunarken, diğer sürücülere yönelik olarak alkollü araç kullanmamaları gerektiği ve kendisinin bu konuda pişmanlık duyduğu mesajını verdi. Motosiklet otoparka çekilirken, alkollü olduğu tespit edilen Anıl Ç. gerekli işlemlerin yapılması amacıyla karakola sevk edildi.

Reklam
Reklam
• 12.10.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:41
  • GÜNEŞ 07:04
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 18:37
  • YATSI 19:55
Reklam
  • BIST 100

    12265,98%0,43
  • DOLAR

    49,27% 0,09
  • EURO

    55,16% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6649,62% 0,09
  • Ç. ALTIN

    10596,82% 0,00
Reklam
Reklam