Büyükşehir’den kente nefes aldıracak bölge parkı

Büyükşehir’den kente nefes aldıracak bölge parkı

Büyükşehir’den kente nefes aldıracak bölge parkı

Bursa’nın yeniden yeşil kimliğini kazanması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Balkan Mahallesi’nde bulunan 34 bin metrekarelik alanı ayrıcalıklı bir parka dönüştürüyor. Sadece Nilüfer’e değil, Bursa’ya nefes aldıracak olan projede, koşu ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, basket sahası, kafeterya ve piknik alanları yer alacak.
Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle yeniden ‘Yeşil’ kimliğine kavuşuyor. Büyük ölçekli parkların yanı sıra kente nefes aldıracak park düzenleme çalışmalarına da hız veren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Balkan Mahallesi’ne de bölge parkı kazandırıyor. Toplam 34 bin metrekarelik alanı kapsayacak olan Balkan Bölge Parkı’nda koşu ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, basket sahası, kafeterya ve piknik alanları bulunacak. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, ilk çalışmalar başlatıldı.
Bursa’nın ‘Yeşil Bursa’ kimliğine tekrar kavuşması için çevreye yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kenti ağaçlarla ve parklarla donatarak gelecek nesillere daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent bırakmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda Nilüfer ilçesi Balkan Mahallesi’ne ayrıcalıklı bir bölge parkı kazandıracaklarını ifade eden Başkan Bozbey, "Halkımız, çocuklarımız ve torunlarımız nefes alabilsin diye bu kenti yeniden ağaçlarla ve parklarla donatacağız. Daha yeşil, daha temiz havası olan, yaşanılacak bir Bursa için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Balkan Mahallesi’ne kazandıracağımız Bölge Parkı için çalışmalara başladık. En kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden bölgemize ve Bursa’ya hayırlı olsun" dedi.


Mudanya’da korkutan yangın

İşte Uludağ’daki otelde yangın faciasına sebep olan eksikler

GAZZE’DE AÇLIK VE YIKIM BÜYÜYOR

Pazaryerinde çocuklardan Karabatı’ya yoğun ilgi

Türk ve Alman gençleri Nilüfer’de buluştu

Karabatı: "Halkımızın yanındayız"

Nilüfer’de incir hasadı başladı

24 kilo ağırlığındaki kadından 3 kilo kist çıktı

"Düz tabanlık ve içe basma çocuklarda erken tanıyla düzelebilir"

Ailesine maddi destek olmak isterken, ayaklarından oluyordu

İMOS’tan İnegölspor'a ziyaret

BATMAN’A PUAN VEYA PUANLAR İÇİN GİDİYORUZ

Osmangazi’nin gururu Keskin’den Avrupa’da tarihi başarı

İnegölspor'dan forvet transferi

Bursaspor-Eskişehirspor maçının geliri açıkladı

Hazırlık maçı: Bursaspor 2-1 Eskişehirspor

Bursaspor Eskişehirspor maçında Engin Aksöz unutulmadı

AFYON EGE FUTBOL KULÜBÜ İNEGÖLSPOR'UN ALTYAPI PİLOT TAKIMI OLDU

Bursaspor, Eskişehirspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Engellere meydan okuyan pilot, Avrupa’da podyum için yarışacak