Reklam

Çanakkale'de Kamu Kurumları İçin Güçlü İletişim Eğitimi Başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale'de kamu kurumları için kapsamlı iletişim ve kriz yönetimi eğitimleri başlattı.

Çanakkale'de Kamu Kurumları İçin Güçlü İletişim Eğitimi Başladı
EĞİTİM 29.09.2026 12:40:50 0

Çanakkale'de Stratejik İletişim Eğitimi Başladı

Çanakkale ilinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen 'İletişim Yüzyılı: Güçlü İletişim, Etkin Kamu Bölge Müdürlükleri Eğitimleri' programı kapılarını açtı. İki gün sürmesi planlanan bu kapsamlı eğitim maratonunda, kamu kurumlarının iletişim kapasitelerini artırmak amacıyla pek çok kritik başlık masaya yatırıldı. Eğitim içerikleri arasında dezenformasyonla mücadele yöntemleri, yapay zeka destekli araştırma teknikleri, sosyal medya mecralarının etkili kullanımı, kurumsal itibarın yönetilmesi, kriz anlarında yürütülen iletişim süreçleri ve basın kartı uygulamaları gibi güncel ve kritik konulara geniş yer verildi.

Kurumsal Güven ve Şeffaflığın Önemi

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Mustafa Tolga Karaoğlu, günümüz dünyasında iletişimin sadece bir bilgi aktarımı aracı olmadığını vurguladı. Karaoğlu, iletişimin kamu hizmetlerinin verimliliğini doğrudan etkileyen, kurumlara yönelik güveni şekillendiren ve vatandaş ile devlet arasındaki bağı kuvvetlendiren strateç bir unsur haline geldiğini ifade etti. Bu çerçevede, kamu kurumlarının tamamında doğru, hızlı, şeffaf ve koordineli bir iletişim modelinin inşa edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bölge Müdürü, başkanlığın eğitim faaliyetleri aracılığıyla ortak standartların oluşturulmasını, kurumsal tecrübelerin paylaşılmasını ve sağlam bir kurumsal hafızanın oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti. Bu çalışmaların hem mesleki yetkinliklerin geliştirilmesine hem de kurumlar ile basın mensupları arasındaki iş birliğinin kuvvetlenmesine önemli katkılar sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

\n\n

Geniş Kapsamlı Eğitim ve Stratejik Hedefler

Etkinliğin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşan Mustafa Tolga Karaoğlu, programın içeriğinde dezenformasyonla mücadelenin yanı sıra yapay zeka destekli araştırma ve bilgi sentezleme gibi modern tekniklerin de yer aldığını bildirdi. Eğitimlerin kapsamı; sosyal medyanın basın ve yayın dünyasındaki etkin kullanımı, halkla ilişkiler çalışmaları, CİMER uygulamaları, kurumsal itibar yönetimi, kriz iletişimi ve resmi yazışma kuralları gibi çok çeşitli başlıkları kapsıyordu. Karaoğlu, güçlü iletişimin yalnızca doğru bilgi üretmek değil, bu bilgiyi doğru zaman ve doğru yöntemlerle topluma ulaştırmak olduğunu vurguladı. Kamu kurumlarının iletişim kabiliyetlerini artırarak vatandaşlarla kurulan güven bağını pekiştirmeyi ve değişen dijital dünyada uyum sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, iki gün sürecek bu sürecin sadece bilgi aktarımı değil, deneyimlerin paylaşıldığı ve ortak çalışma kültürünün güçlendiği verimli bir buluşma olması temennisini paylaştı.

Katılımcı Profili ve Kurumsal İş Birliği

Eğitim programına üst düzey kamu yöneticileri ve kurum temsilcileri katılım sağladı. Etkinlikte; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Mustafa Tolga Karaoğlu, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Ali Artun, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Görgülü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz hazır bulunarak sürece dahil oldular.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    12290,58%-2,40
  • DOLAR

    48,91% 0,05
  • EURO

    55,55% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6588,96% 0,04
  • Ç. ALTIN

    10481,80% 0,00
Reklam