Eğitimde uzakları yakın eden destek

Eğitimde uzakları yakın eden destek

Eğitimde uzakları yakın eden destek

Korona virüs salgını yüzünden üniversitelerin de yeni döneme uzaktan eğitimle başlaması özellikle internet ve bilgisayarı bulunmayan gençler için önemli bir sorun oluştururken, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla devreye giren Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi üniversiteli gençleri de bilgisayarla buluşturuyor.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin eğitimden uzak kalmaması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sistematik bir çalışma sergileyen, ilçe belediyeleri ve hayırseverlerle birlikte 10 binden fazla tableti Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahipleriyle buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi üniversitelileri de unutmadı. Korona virüs tedbirleri kapsamında üniversitelerin yeni döneme uzaktan eğitimle başlaması, özellikle bilgisayar ve interneti bulunmayan gençleri mağdur ederken, Büyükşehir Belediyesi bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için de devreye girdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 100 üniversiteli gence laptop dağıtımına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da aynı evden 3 kardeşin de aynı anda üniversite eğitimi aldığı Gündoğdu ailesini evlerinde ziyaret ederek, Mehdi ve Emre Gündoğdu kardeşlere laptoplarını bizzat kendisi hediye etti.

Teknoloji şart

Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan Emre ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan Mehdi Gündoğdu kardeşleri kutlayan Başkan Aktaş, pandemi nedeniyle sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada uzaktan eğitimin ön plana çıktığını söyledi. Uzaktan eğitim de teknolojik imkânların çok önemli olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Dönem başında uzaktan eğitim için gerekli internet, bilgisayar ve televizyon gibi ihtiyaçlarla ilgili gerekli desteği vereceğimizi söylemiştik. Bu kapsamda Gündoğdu Ailemizi ziyaret ettik. Öncelikle anne babayı kutluyorum. 4 erkek kardeşten 3’ü üniversite okuyor. Kolay değil. Devletimizin imkânları, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin imkânlarıyla bu süreci en sorunsuz ve sıkıntısız atlatmak için çalışıyoruz. Ben Emre ve Mehdi kardeşimiz başta olmak üzere tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Okuldan uzak kalınması nedeniyle bir boşlama, bir yavaşlama söz konusu gibi görünse de tüm gençlerin uzaktan eğitime dikkatle devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah en kıza zamanda okullarımızla, kampüslerimizle buluşuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi sayesinde birer laptop sahibi olan Emre ve Mehdi Gündoğdu kardeşler ise, uzaktan eğitime katılabilmek için bilgisayara ihtiyaçları olduğunu hatırlatarak, destekleri nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.



Oylat Mağarası’nın çehresi değişiyor

Atıl durumdaki okul yeniden hayat buldu

Büyük Birlik Partisi’nden, şehit ve gazi aileleri derneklerine anlamlı ziyaret

Osmangazi’de eski asfaltlar yenileniyor

İnegöl Marangoz ve Mobilyacılarında seçim heyecanı

YKS Hazırlık Merkezi’nde deprem ve tahliye tatbikatı

"Bursa’dan konut almayın" diyen deprem uzmanına sert tepki

Uzm. Dr. Alkan: "Kadınlarda akciğer kanseri görülme oranı artıyor"

Mustafakemalpaşa’ya 400 milyon liralık ulaşım yatırımı

Karagöz Festivali dünyayı Bursa’da buluşturuyor

Osmangazi Belediyespor iyi mücadele ettiği karşılaşmayı 3-1 kaybetti

Bursaspor’da Fethiyespor maçı hazırlıkları başladı

Belediyespor’lu Özge Yılmaz’dan gümüş madalya

Osmangazi’de veteran sporcular final için ter döktü

En temiz kulüp İnegölspor’dur”

Büyükşehir Belediyespor’lu Kurtulan’dan 4 Avrupa şampiyonluğu

Büyükşehir Belediyesporlu Kurtulan’dan 4 Avrupa şampiyonluğu

Büyükşehir Belediyespor, Ehf Avrupa Kupası’nda tur kapısını araladı

“Erbaa’da Fırtına: İnegölspor 5 Çekti, Play-Off’a Göz Kırptı!”

Ortakçı Spor Kulübü Sezonu Gururla Kapattı