ENGELLİLER MECLİSİ´NDEN PETANK TURNUVASI

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ kapsamında Petank Turnuvası düzenledi.

GÜNCEL 8.12.2015 10:16:00 0
ENGELLİLER MECLİSİ´NDEN PETANK TURNUVASI

 

Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelliler Meclisi, Reşat Oyal Kültürparkı Bocce sahasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ kapsamında Petank Turnuvası düzenledi. Üçlü, ikili ve tek kişiden oluşan takımların özel misketleri belirli bir mesafeye fırlatarak diğerler misketleri vurmaya çalışmasıyla oynanan petank turnuvasında bir araya gelen engelli bireyler, yeteneklerini sergiledi. Bocce (Petank) Milli Takım Antrenörü Ahmet Yaratılmış eşliğinde turnuvaya katılan 50´ye yakın engelli sporcu, hayat dolu tavırlarıyla dikkat çekti.

 

Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Engelliler Meclisi´nin ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ günü kapsamında çok anlamlı bir çalışmaya imza attığını söyledi. Taşcı ?Engelliler meclisimiz tarafından kurulan Petank takımımız, Türkiye´ye örnek bir çalışma. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasına ve engellilerin rehabilitasyonuna yönelik her türlü çalışmanın içerisinde yer alacağız? dedi.

 

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, engellilerin sosyal hayatta daha aktif rol almaları için mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Sönmez, Petank engelli takımının diğer kentlere örnek olduğunu söyledi.

 

Turnuvanın sonunda dereceye girenlere Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, tarafından ödülleri takdim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi

  • BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,73% -0,10
  • EURO

    53,38% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6686,84% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00