İnegöl’ün Esnaf Odaları, Gazze İçin İHH’ya El Ele Verdi

İHH İnegöl Temsilciliği, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek ve yardım çalışmalarını güçlendirmek amacıyla İnegöl’deki esnaf odalarını ziyaret etti.

GÜNCEL 9.08.2025 17:55:00 0
İnegöl’ün Esnaf Odaları, Gazze İçin İHH’ya El Ele Verdi

Ziyaretlerde hem Gazze için destek istendi hem de bundan sonraki toplumsal olaylarda birlikte hareket etme konusunda ortak kararlar alındı.

Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Berberler Odası Başkanı  Erhan Güven, Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, Arabacılar ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Ersin Acar, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Kahveciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu, Elektrikçiler Odası Başkanı Fatih Aşkın ve Lokantacılar Odası Başkanı Sabri Dönmez ile yapılan görüşmelerde, tüm başkanlar Gazze meselesinin bir “ümmet sorunu” olduğunu belirterek her zaman yardıma hazır olduklarını ifade etti. İHH İnegöl Temsilcisi Turgay Demir, odalar başkanlarının duyarlılığına özel olarak teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu odalarımız İnegöl’ün gurur kaynağıdır. Nerede bir yaralı gönül, nerede bir ihtiyaç varsa oradalar. Bunu Hatay depreminde, Suriye’deki yardım çalışmalarında gördük. Şimdi de Gazze için aynı hassasiyetle harekete geçtiler. Sadece maddi destek değil, üyelerine de bu konuda çağrıda bulunarak duyarlılığı artırıyorlar. Bu toprakların bereketi, bu birlik ve dayanışma ruhuyla daim olacaktır.” Toplantılarda, Gazze’ye ulaştırılacak yardımların artırılması ve bundan sonraki krizlerde ortak hareket edilmesi konusunda mutabakat sağlandı. İnegöl’deki esnaf odaları, hem maddi hem manevi olarak destek vermeye devam edecek.

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62