Reklam

İznik’te Kara Dere taştı, evleri ve tarlaları su bastı

İznik’te Kara Dere taştı, evleri ve tarlaları su bastı

İznik’te Kara Dere taştı, evleri ve tarlaları su bastı
Bursa’nın İznik ilçesinde şiddetli yağışın ardından taşan Kara Dere, Çakırca Mahallesi’ni sular altında bıraktı. Zemin kattaki evlerin içini su basarken, İznik Gölü çamura bulandı. O anlar dron ile görüntülendi.
Olay, İznik ilçesi Çakırca Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede etkili olan şiddetli yağmur sonrası mahalleden geçen Kara Dere taştı. Taşan dere suları, mahallede bulunan zemin kattaki evlerin içini, bahçeleri ve ekili tarım arazilerini bastı. Evleri su basan vatandaşlar büyük panik yaşadı.
Su basan mahalle dron ile görüntülendi. Görüntülerde evlerin ve tarlaların göle döndüğü, suların evlerin içine kadar girdiği görüldü. Vatandaşlar, su basan odalarındaki eşyalarını kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Bazı vatandaşların balçıkla kaplanan evlerini temizlemeye çalıştığı gözlendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.
Reklam
Reklam
• 16.10.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:08
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 18:31
  • YATSI 19:49
Reklam
  • BIST 100

    12070,17%-0,40
  • DOLAR

    49,52% 0,11
  • EURO

    55,55% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6641,60% 0,11
  • Ç. ALTIN

    10522,71% 0,00
Reklam
Reklam