Dün İnegöl’de 2’si bebek olmak üzere 8 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi. Karbonmonoksit gazından zehirlenenler, İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı.
ANNE-KIZ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Edinilen bilgiye göre zehirlenme vakası Hamzabey köyünde meydana geldi. Evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Hüsniye D. (84) ile kızı Gürsel S. (54), sabah yakınları tarafından yarı baygın halde bulundu. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan iki yaşlı kadın için hemen 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Kısa sürede köye ulaşan ekipler, anne Hüsniye D. ile kızı Gürsel S.’ye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İki yaşlı kadın daha sonra ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenelerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen anne ile kızı, tedavi altına alındı.
YAŞLI ÇİFT ZEHİRLENDİ
Öğlen sıralarında ise Cuma Mahallesi Hacı Sadullah Sokakta ikamet eden yaşlı bir çift, karbonmonoksit zehirlenmesi şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. 57 yaşındaki Harun F. ve 51 yaşındaki eşi Nurten F, İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı.
Dün sabah saatlerinde Osmaniye Mahallesi Şebboy Caddesi üzerinde de bir karbonmonoksit zehirlenmesi vakası yaşandı. 54 yaşındaki Emine Ş’nin karbonmonoksit gazından zehirlendiği ve hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.
YENİCE’DE ANNE-KIZ ZEHİRLENDİ
Yenice Beldesinde ise 26 yaşındaki Fatma D. ile 1 yaşındaki kızı Ebru Nur D, karbonmonoksit gazından zehirlenerek İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Mesudiye Mahallesinde ise 1 yaşındaki Nisa Nur Ç. karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye getirildi. Küçük kız hemen müşahede altına alındı. Zehirlenme vakalarından hastaneye kaldırılanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
VALİLİK SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARDI
Öte yandan, dün Bursa Valiliği de meteorolojik olaylara karşı bir yazılı açıklama yaparak vatandaşlara uyarıda bulundu. Yağışlı havayla birlikte lodos tehlikesine karşı soba zehirlenmelerine ilişkin vatandaşların tedbirlerini almaları yönünde yapılan uyarıda, yağışların da devam edeceği bildirildi.
10565,74%-0,59
42,17% -0,01
49,02% -0,28
5558,99% -1,71
9196,59% -3,17