Kestane eski günlerini arıyor

Kestane eski günlerini arıyor

Kestane üretiminde son yıllarda yaşanan hastalıkların etkisiyle üretimin düşmesi üzerine Bursa İl Tarım Müdürlüğü harekete geçti.

Ödemiş’ten hastalıklara dayanıklı 4 çeşit kestane getirilerek Bursa’da 3 tane Demonstrasyon Bahçesi kuruldu. Bu örnek bahçelerde denemesi yapılan kestanelerin en dayanıklı olanı, yeniden çiftçiler tarafından üretilmeye başlayarak kestanenin eski yüksek verimli günlerine dönmesi hedefleniyor.

“İnegöl bir tarım şehri”

Demonstrasyon bahçesinde il ve ilçe yetkilileri ile birlikte inceleme yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimiz ticaret ve sanayi şehri olma özelliğinin yanında tarımsal özelliğini de korumaya devam ediyor. Bu şehirde yaklaşık 30 bin hektar tarım arazisi bulunmakta ve bunun yaklaşık 13 bin hektarında da meyve üretimi yapılmakta. İnegöl 220 bin tonluk meyve üretimiyle de bu anlamda öne çıkan noktalardan biri. Tabi bizler de ekonomik değeri yüksek, katma değerli ürünleri geliştirmek istiyoruz. Bunlardan biri de kestane. Hem Bursa’nın kestane ürünüyle anılmasını da sağlamış şehrimizde de kestane ağaçlarının varlığı malum. Ancak zaman içerisinde yaşanan bazı hastalıklardan dolayı buradaki üretimin azalmasıyla bir sorun ortaya çıkmış. Bizler de buradan hareketle bu alanları geliştirmeliyiz diye çalışma arkadaşlarımıza ifade etmiştik. Gerek yeni ürün ekilişlerini sağlamak gerekse de var olan ürünlerin daha değerli şekilde devam edebilmesi adına gayretlerini ortaya koyuyorlar” diye konuştu.



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00