KKTC Başbakanı Üstel Bursa’da iş insanlarıyla buluştu

KKTC Başbakanı Üstel Bursa’da iş insanlarıyla buluştu

KKTC Başbakanı Üstel Bursa’da iş insanlarıyla buluştu

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Bursa’da balkan kökenli iş insanlarıyla buluştu. KKTC Başbakanı Üstel yaptığı konuşmada, "Türkiye olmasa, Kıbrıs Türkü de Filistin gibi büyük acılar yaşıyor olacaktı" ifadelerine yer verdi.
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu Bursa’da balkan kökenli iş insanlarıyla bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen programda konuşan Üstel, KKTC’li iş insanlarının Rum ve Yunan’lar tarafından iş dünyasında birçok baskıya maruz kaldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti sayesinde seslerini duyurabildiklerini ifade eden Üstel, ayrıca Türk yatırımcıları KKTC’ye davet etti. İş insanlarına her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Üstel, "Avrupa’nın şımarık çocuğu Rum yönetimi, hemen yanı başımızda Yunanistan ve adaları, herkesin uğrak yeri. Rum’un, Yunan’ın ne olduğunu en iyi tanıyan bizim iş insanlarımızdır. Her gittikleri tanıtım fuarlarında Rum ve Yunan’ın baskısını görüyorlar. Ama hiçbir zaman korkmadılar. Dünyanın her yerinde KKTC’yi tanıttılar. 20 Temmuz 1974’ten bu güne kadar, Kıbrıs Türkleri ekonomi, sosyal yaşantı ve altyapısıyla bu günlere geldiyse fedakar iş insanlarıyla geldi. Buralarda sesimizi duyurabiliyorsak Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bizim anavatanımızdır. Türkiye olmasa, Kıbrıs Türkü de Filistin gibi büyük acılar yaşıyor olacaktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kapıları sizlere açıktır. Bursa’da yaptığınız her işi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de yapabilirsiniz. Ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı olarak sizlere her türlü kolaylığı sağlayacağım" ifadelerini kullandı.

"Yunan adalarında ne varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde fazlası var"
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kültürüyle, mutfağıyla tanıyın" diyen KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC’nin lokomotif sektörü turizmdir, ayrıca bir eğitim adasıdır. Bunun yanında her geçen gün büyüyen inşaat sektörü vardır. Bugün tatil için tercih edilen yer Yunan adaları. Yunan adalarında ne varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde fazlası var" ifadelerine yer verdi.

"Bursa barışın, kardeşliğin başkentidir"
Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün burada sizlerin de tensipleriyle hem gönül hem de kader bağlarımızın bulunduğu Balkan kökenli iş insanlarımızla ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değerli başbakanı ile temsilcilerini Bursa’mızda aynı ortam içerisinde görmek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak beni son derece mutlu etmiştir. Bursamız göçlerle büyümüş Balkanlardan Kafkaslar’a, Rumeli’den gelen yurttaşlarımızla güneyden kuzeyden gelen yine Türkiye’ye yerleşmiş ve ardından da Bursa’ya yerleşmiş olan birçok insanımızla bugün Bursa barışın, kardeşliğin ama en önemlisi de üretimin başkenti olmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.


Genç Kızılay İnegöl'den Kurşunlu'da Anlamlı Etkinlik

Bursa sahillerinde ‘Mavi Bayrak’ dalgalanıyor

Emniyet şeridini ihlal edenleri, yürüyerek cezalandırdı

Bursa’da çekirge ile mücadele başladı

İkinci el telefon alırken dikkat

BTÜ’e hain darbe girişimi konuşuldu: "unutulan darbeler tekrarlanır"

İnegöl’den Bosna’ya gönül köprüsü

Sigorta acenteliğinin kalbi Bursa’da attı

Başkan Aydın vatandaşlara aşure dağıttı

MOBİLYACILAR ODASINDAN AŞURE İKRAMI

Büyükşehir Yaz Okulları’nda minik yüzücülerin sertifika heyecanı

İnegölspor topbaşı yaptı

Bursaspor’dan Nilüfer FK’ya iki genç takviye

Bursaspor’da Furkan Özyapı ve Abdullah Tazgel ile yollar ayrıldı

Bursaspor kombine satışında 30 bini geçti

Uludağ Premium Ultra Trail’de 20 ülkeden 2 bin 650 sporcu koşacak

Bursaspor, Mehmet Yiğit’e veda etti

Yıldırım’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Bursaspor’un 2025-2026 sezonu fikstürü belli oldu

BUÜ’den 50. yıla özel proje: Genç Atlar Yarışması