Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ile AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları seçim ziyaretler kapsamında önceki akşam Deydinler Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundular.
EN YÜKSEK OYUN AK PARTİYE OLSUN
Ziyaretlerinden dolayı AK Parti heyetine teşekkür ederek bir konuşma gerçekleştiren Deydinler Köyü Muhtarı Münür Biker, “Malum 25 gün sonra yerel seçimlerimiz var. Benim kendi gönlümden geçen köydeki en yüksek oyun Ak Parti’ye olmasıdır. Bu köyde 5 yıl muhtarlık yaptım. Benimde bu arada 25 gün görev sürem kaldı. Bu köye 5 yıl hizmet ettik. Bu köye her türlü hizmeti yaptık. Yapamadığımız bir şey var mı? Diye soruyorum kendime ama yapamadığımız bir şey kalmamış. İnanın köyümüzde herhangi bir eksikliğimiz olduğunda, belediye başkanımıza gittiğim zaman hiç geri çevrilmedim. Ne için, hangi hizmet için gittiysem Allah razı olsun o hizmeti köyümüze getirdi. Bunu burada ilk defa kendisine açıklıyorum. İlçe Başkanımız Bülent Temelli’ye de gittik, milletvekilimize de gittik onlardan taraf hiçbir sıkıntı görmedik. 5 yıl içerisinde hep beraber çok güzel hizmetler getirdik köyümüze. Kanalizasyonundan içme suyuna kadar, asfaltına kadar ve aklıma gelmeyen bir sürü hizmet. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Belediyenin köyümüze hizmet yapma gibi bir görevi yok. Görevi olmamasına rağmen sayın başkanımız Alinur Aktaş, bu hizmetleri köyümüze getirdi” dedi.
BAŞBAKANIMIZ KÖYLERİN SIKINTISINI BİLDİĞİ İÇİN…
Görevleri olmamasına rağmen köylere hizmetlerin yapıldığını belirten Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ise, “Sizlerle sohbet etmeye geldik. Milletvekilimizin ve ilçe başkanımızın size selamlarını getirdim. Seçim ziyaretleri kapsamında 1 haftadır köyleri ziyaret ediyoruz. İlçe başkanım ve bazı meclis adaylarımızla beraber farklı köylerde, bayan arkadaşlarımız da ev ortamlarında çalışmaya devam ediyor. Muhtarımızın da söylediği gibi 25 gün sonra yerel seçimler var. Temennimiz bu seçimlerin ülkemizde ve ilçemizde hayırlı olmasıdır. Muhtarımız da az önce ‘Belediyenin görevi olmamasına rağmen belediye köylerimize hizmet getirdi’ dedi. Kanunen belediyenin bunu yapma zorunluluğu yok. Başbakanımızın çok zeki bir insan. Kendiside yerel olarak görev yapmış bir insan. Bu sıkıntıları bildiği için köyleri mahalle yaptı” şeklinde konuştu.
TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMÜYOR
Köylerin mahalle olmasını asrın projesi olarak nitelendiren Başkan Aktaş, “Bursa’nın 700 köyü, Bursa’daki İl Özel İdaresine bağlı. Muhtar gidiyor diyor ki, bana 5 bin metrekare parke lazım. Onlar da diyor ki ey muhtar, biz sana 2 bin parke verelim. Sonra bizim il genel meclis üyelerimiz araya giriyor, bastırıyorlar ve 2 bin değil 6 bin oluyor. Sonra muhtar gidiyor alt kenar malzemelerini bulmak için arıyor, tarıyor sonra geliyor belediyeye. Belediye de diyor ki; ‘muhtar bizim bu konuda yapacağımız bir şey yok’. Ama allem ediliyor, kalem ediliyor köylülerden para topluyor, ödenek bulmaya çalışıyor o hizmetleri köye verebilmek için. Tabirimi maruz görün ama taşıma suyla değirmen dönmüyor. Süleymaniye Mahallesi’ndeki muhtar ne yapıyor, Hamidiye Mahallesi’ndeki muhtar ne yapıyor? Konusunu belediyeye iletiyor, belediye hizmetini nihayetinde veriyor. Yani bizim şehir içindeki mahallelerimizin muhtarları parkeyi nasıl ayarlayayım, kumunu nasıl ayarlayayım efendime söyleyeyim işçinin ücretini nasıl ayarlayayım derdinde değil. Sayın Başbakanımız bu eksiklikleri gördüğü için harika bir iş yaptı. Bu bana göre asrın projesidir. İnşallah köyde hayat şartlarının ne duruma geldiğini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.
MUHATABIN BELEDİYE BAŞKANI…
Yeni yasayla köylülerin muhatabının İl Özel İdaresi değil Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Yeni yasayla Büyükşehir bütçesinin yüzde 10’unu yani 200 milyonu 700 köye ayıracak. İnegöl Belediyesi de bütçesinin yüzde 10’unu yani 11 milyonu köylere ayıracak. Köylere ayrılan bütçenin 13-14 katı yeni yasayla gelecek ve kesinlikle muhatabınız İl Özel İdaresi değil, demokrasiyle, seçimle, sandıkla seçtiğiniz belediye başkanı. Muhatabın belediye başkanı... Köy muhtarımız da teyit etti. Bizim görevimiz olmamasına rağmen, birçok köyümüze hizmet verdik. İleride göreceksiniz İnegöl elmasının, İnegöl armudunun, İnegöl kestanesinin ve bakın kestane şu anda canlanmaya başladı ve görecekseniz bu saydığımız şeyler bir marka haline gelecek. Köylere yatırımlar artacak” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, beraberindeki Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtarak Deydinler Köyü ziyaretini tamamladı.
11134,73%1,58
40,93% 0,00
47,74% 0,17
4405,50% -0,02
7073,77% 0,00