Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu idaresi ve okul aile birliği tarafından dün okul bahçesinde şenlik havasında bir kermes gerçekleştirildi. Yüzlerce öğrencinin akın ettiği kermeste birbirinden güzel anlar yaşandı.
ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMLERİNE HARCANACAK
Program esnasında bazı açıklamalarda bulunan Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sabit Taş, “Bu kermes fikri bizim sosyal yardımlaşma kulübümüzden çıkmış bir fikirdir. Çocuklarımız ve öğretmen arkadaşlar okula destek olmak bağlamında ne yapılabilir hususunda düşünerek kermes yapma fikrine karar verdiler. Biz de onların bu fikirlerini uygulamaya geçirdik. Burada 100’e yakın öğrencimiz köyden taşımalı sistemle geliyorlar. Bu öğrencilerimiz bize meyve getirdiler. Şehirde yaşayan öğrencilerimizin aileleri pasta, kek, börek ve benzeri yiyecekler ile marketlerde satılan gıda ürünlerinden aldılar. Biz de onları normal fiyatlarından satarak kermesi renkli bir hale getirdik. Bir de gözleme reyonumuz var. Tamamen gönüllü olarak velilerimiz tarafından yapılıyor. Hamuru, patatesi, peyniri ve tüpüne kadar velilerimiz tamamen kendileri getirdiler. Okula katkı olsun diye yapıyorlar. Burada elde edilen geliri okul aile birliği hesabına yatırarak öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılması için harcayacağız” dedi.
İNEGÖL’ÜN LOKOMOTİFİYİZ
Kermes esnasında oluşan neşeli ortam hakkında konuşan Müdür Taş, “Dua ve temenni olarak söyleyebilirim ki Allah’a çok şükür okulumuzdaki öğrencilerimiz her zaman neşeliler. Bunu da biraz okulumuzdaki öğretmen arkadaşlarımızın tavır ve tutumlarına, velilerin okul idaresi ve öğretmeni ile kaynaşmasına, çocuğun burada huzurlu ve mutlu olmasına bağlıyorum. Yaptığımız organizasyonlar hem kaynaşmaya neden oluyor hem de çocuklardaki okula aidiyet duygusunu da geliştiriyor. Çocuk bu okullu olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyor. Veli geliyor, çocuğunun eğitim gördüğü okulu görüyor, öğretmeni tanıyor, idareyi tanıyor, arada hiçbir mesafe yok. Başarılı olmak için 3 şey gerekli, veli, okul ve öğrencinin kendisi. Bu üç ayağı da tamamladığımıza inanıyorum. Sağ olsun velilerimiz de bize her konuda destek oluyorlar. Çocuklarımızla hem sportif anlamda hem akademik anlamda hem de kültürel anlamda başarılı bir öğretim yılı geçirdik. İnşallah İnegöl’ün bu anlamda lokomotifi diyeceğimiz bir okuluz. İnşallah bu imajımız bozulmaz, zamanla daha da gelişir” şeklinde konuştu.
15601,63%-0,65
44,05% -0,01
51,05% -0,22
7257,66% -0,59
11762,06% -1,54