ŞEHRİN İMAJIYLA OYNANDI
Ahmet Türkel Çevreyolunda kurutulan Ayçekirdekleri ile ilgili son günlerde ulusal basında yer alan “Çekirdek kurutmak için çevre yolunu trafiğe kapattılar” başlıklı haberlere tepki gösteren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, haberlere yapılan yoru
İnegöl’de İlçe Trafik Komisyonu kararı ile çevre yolunda Ayçekirdeği kurutulmasına dair alınan kararın ardından, üreticiler tarafından çevreyolunda kurutulmaya başlanan Ayçekirdekleri ulusal basına konu oldu. Çıkan haberlere ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş tepki gösterdi. Dün gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısın sonunda konuyu gündeme getiren Başkan Aktaş, yapılan bu haberlerin İnegöl için yapılmış büyük bir kötülük olduğunu söyledi.
Eleştirilerde bulunarak konu hakkında açıklamalar yapan Başkan Aktaş, “Bir kaç gündür internet sitelerinde çıkan çekirdek haberleri ile alakalı açıklama yapmak istiyorum. Dün ve önceki gün ulusal düzeyde yayın yapan bazı internet sitelerinde “Çekirdek kurutmak için çevre yolunu trafiğe kapattılar” başlıklı haber birçok arkadaşımızın malumudur. Bu haberi kim servis etmişse İnegöl`e çok büyük bir kötülük yapmıştır. Şehrin imajıyla oynamıştır” dedi.
Dava Açmamız Lazım
Haberde çok büyük iki tane yanlış olduğuna da değinen Aktaş, şöyle devam etti: “Aslında bunu dava etmemiz lazım ama biz böyle bir yola asla tenezzül etmeyeceğiz. Birinci yanlış, bununla alakalı haberde belediye meclis kararının alındığından bahsediliyor. Bütün meclis üyelerimiz burada. Bizler böyle bir meclis kararı almadık. Bir kere bunun için meclis kararı almaya gerek yok. Yolların kullanımı belediye ile alakalı bir şey değildir. Orası belediyenin hizmet alanı değil. Burası belediye tarafından imalatı yapılmış, şehrin kullandığı bir yoldur. Bu tamamen ilçe trafik komisyonunca alınmış bir karardır. İkinci yanlış yolun tamamen kapatıldığından bahsediliyor. Organize sanayi bölgesi ile şehrin bağlantısını sağlayan yol şeklinde, sanki Ayçekirdeği kurutmak gayesiyle böyle bir işlem yapıldığından bahsediyor. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Yol tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Yolun diğer tarafı gidiş ve geliş olarak kullanılıyor. Trafiğin aksatılmaması konusunda yola işaretler koyduk.”
Habere Yapılan Yorumları Okuyunca Üzüldüm
Çekirdeği kurutmanın başka bir yolu olmadığından da söz eden Aktaş, “Bunun başka teknolojisi yok. Çekirdek insanların kese kâğıdına girmeden önce veya çerez olarak ilgili dükkânlarda satılmadan önce daha yapılan bir sürü iş ve işlem var. Sanki bu işlem son işlemmiş, buradan kaldırılıp pakete giriyormuş gibi bir yansıtmanın da ben çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Haberlere yapılan yorumları okudum, gerçekten çok üzüldüm. Hiç kimsenin bunu yapmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Buradan da kamuoyuna ifade etmek istiyorum; eğer önümüzdeki yıl herkese başınızın çaresine bakın diyeceksek bu şehirdeki her yetkili, bunu seçim beyannamesine yazan yetkililer de çıkıp herkes başının çaresine baksın desin o zaman. Birileri eskiden olduğu gibi, rakamlar çok küçükken okul bahçelerinde veya kendi tarlalarında yaptığı şekliyle bunu yapmayla alakalı bir yönteme gitsinler. Ama bunu doğal ortamda havalandırmaktan başka bir imkan olmadığını, bu işin Avrupa’da dahi aynı şekilde icra edildiğini üzerine basa basa yeniden söylemek istiyorum. Bunu yaptığım araştırmalar neticesinde belirledim. Şimdi uydurulan bir makine var, bu makinenin alınmasından bahsediliyor. Böyle bir şey yok. Varsa da ben birilerini almaya davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Başı Boşluk, Keşmekeşlik Var
MHP’li meclis üyesi Müfit Besler de konu hakkında söz alarak konuştu. Ayçekirdeği’nin de İnegöl ekonomisinde belirli bir ivme kazandığını ifade eden Besler; “Bu alanın kullanılmasına yönelik bir sıkıntı yok ki, bu konunun basına yansıtılmasından da biz taraf değiliz. Yalnız ben de o çevre yolundan geçerken, şu eksiklik var; gerekli hiçbir önlem alınmamış. Ben dahi kaza yapma durumuyla karşı karşıya kaldım. Tabelalar yeterli değil. Burada sıkıntı o. Ayrıca madem bu uygulamayı devam ettireceğiz, basında sağlık açısından bu konunun çıkmaması adına da gerekli kurumlarla bir iş birliğine girip görselleri de düzenlememiz gerekir. Orada gerçekten bir başıboşluk, keşmekeşlik var. Bu da bizim imajımızı kötü yönde etkiliyor” dedi.
“Yetkili Kurumları Göreve Davet Ediyorum”
Son olarak yeniden söz alan Başkan Aktaş, özellikle İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası başta olmak üzere ilgili kurumları göreve davet ettiğini belirterek; “Kimseden hiçbir yorum, hiçbir açıklama yok. Belediyenin konuyla da hiçbir alakası yok. İmalatı belediye tarafından yapılmış, arazisi belediye tarafından üretilmiş bir yerle alakalı bu işin damgasının belediyeye vurulması veya bir şekilde şehre vurulmasının ben çok hoş olmadığını düşünüyorum. Ama şunu üzerine basa basa söylüyorum, bu iş doğal ortamda yapılmalı. Bunda sonra da çekirdek başka başka işlemlere de tabi tutuluyor” açıklamalarında bulundu.
-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,73% -0,10
-
EURO
53,38% 0,07
-
GRAM ALTIN
6686,84% 0,85
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00




