ULUSLARARASI KAZI SEMPOZYUMU BURSA´DA

39. Uluslararası kazı, araştırma ve arkeometri sempozyumu, kültür ve turizm bakanlığı, uludağ üniversitesi ve bursa büyükşehir belediyesi işbirliğiyle 22-26 mayıs tarihlerinde, bursa´da yapılacak.

GÜNCEL 18.05.2017 11:11:14 0
ULUSLARARASI KAZI SEMPOZYUMU BURSA´DA

39. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 22-26 Mayıs tarihlerinde, Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeyapılacak.

Sempozyum süresince Türkiye´de 2016 yılında bakanlığın  izniyle Türk ve yabancı bilim insanlarınca gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, yüzey araştırmaları ve bu çalışmalarda ele geçen buluntular üzerindeki "arkeometrik" çalışmalara ilişkin bildiriler sunulacak.Türkiye, ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada ve Polonya´dan bilim insanlarının olacağı   sempozyumda, "Kazı Sonuçları Toplantısı", "Araştırma Sonuçları Toplantısı" ve "Arkeometri Sonuçları Toplantısı"nda yaklaşık 340 bildiri sunulması bekleniyor.Arkeoloji alanında Türkiye´de gerçekleştirilen en önemli bilimsel faaliyet olma özelliği taşıyan sempozyum, 1979´dan beri her yıl kesintisiz düzenleniyor. 1979-2003 yıllarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Çanakkale´de bakanlık imkanlarıyla gerçekleştirilen sempozyum, 2004 yılından itibaren ise üniversiteler ile ortaklaşa düzenlenmektedir.

Bu kapsamda, 2004´te Selçuk Üniversitesi/Konya, 2005´te Akdeniz Üniversitesi/Antalya, 2006´da Onsekiz Mart Üniversitesi/Çanakkale, 2007´de Kocaeli Üniversitesi, 2008´de Ankara Üniversitesi/DTCF ve 2009´da Pamukkale Üniversitesi/Denizli sempozyuma ev sahipliği yaptı. Sempozyum, 2010´da Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde İstanbul´da, 2011´de İnönü Üniversitesi ile Malatya´da, 2012´de Hitit Üniversitesi ile Çorum´da, 2013´te Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla´da, 2014´te Gaziantep´te, 2015´te Atatürk Üniversitesi ile Erzurum´da, 2016´da Trakya Üniversitesi ile Edirne´de düzenlendi. Sempozyum süresince Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde arkeoloji konusunda çalışan bilimsel kuruluş, yayınevi, şirket ve STK´lar tarafından çeşitli illerden yaklaşık 20 kitap ve tanıtım standı açılması bekleniyor.

350´nin üzerinde yerli, 100´ün üzerinde yabancı bilim insanı ve çok sayıda öğrenci tarafından izlenmesi beklenen sempozyum kapsamında, geçen yılki toplantıda sunulan bildirilerden oluşan 6 ciltlik kitaplar da bakanlıkça ücretsiz olarak bildiri sahiplerine dağıtılacak.

Kurum Bülteni

  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,01
  • EURO

    51,05% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7257,66% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54