Üreticilere sürü yönetimi eğitimi

İnegöl Belediyesi tarafından Yeniyörük Mahallesindeki üreticilere ?Sürü Yönetimi(hayvan yetiştiriciliği)? eğitimi verildi.

GÜNCEL 2.03.2019 13:36:16 0
Üreticilere sürü yönetimi eğitimi

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış sezonunu çiftçileri eğiterek geçirmeye devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Aralık ayında startı verilen Çiftçi Eğitim Seminerleri, Perşembe akşamı Yeniyörük Mahallesi ile devam etti.

Eğitimler 3 Hafta Boyunca Sürecek

Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında dün akşam Yeniyörük Mahallesinde Sürü Yönetimi konusunda eğitimler verilmeye başlandı. İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ve ziraat mühendislerinin katıldığı eğitime, mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. 3 hafta boyunca sürecek eğitimlerde üreticilere farkındalık ortaya konan yeni teknik bilgilerin verilmesi amaçlanıyor.

?İnegöl tarımını ve hayvancılığı daha da ileri noktalara getireceğiz?

Yeniyörük Mahallesinde başlayan Sürü Yönetimi eğitim kursu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ?İnegöl olarak bizim mobilyamız olduğu gibi, sanayimiz olduğu gibi tarımımız olduğunun da farkına varmamız gerekiyor. Biz kendimizin farkında değiliz. Aslında tecrübemiz var. Bunu geliştirmemiz lazım. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Amacımız üreticilere yeni kapılar açmak. Ya da gelişen teknolojilerle ilgili yenilikleri sunmaya çalışıyoruz. İşte çiftçi eğitim kurslarımız bu yüzden önemli. Bu yıl İnegöl´ümüzde 8-10 kırsal mahallemizde bu çalışmaları yapıyoruz. Hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde hayvancılık, meyveciliğin yoğun olduğu yerlerde meyvecilikle ilgili eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerimiz yaklaşık 4 yıldır Halk Eğitim Merkezimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte devam ediyor. Şimdide Yeniyörük mahallemizdeki üreticilere  ?Sürü Yönetimi(hayvan yetiştiriciliği)? eğitimi verilmeye başlandı. 45 çiftçimiz yaklaşık 3 hafta boyunca bu eğitimleri alacak. Umarım faydalı ve verimli bir eğitim olur. Tüm temennimiz üreticilerimizin işlerini en iyi şekilde yapmaları. İnşallah İnegöl tarımını ve hayvancılığı daha da ileri noktalara getireceğiz.?

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ

 

  • BIST 100

    17339,86%0,88
  • DOLAR

    45,89% 0,46
  • EURO

    53,42% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6724,56% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10796,08% 0,00