YAĞMUR ÇİFTÇİYİ GÜLDÜRDÜ

Kuraklık çanlarının çaldığı günlerde yağan yağmurlar, başta çiftçiler olmak üzere herkesin yüzünü güldürdü. Barajlardaki su oranlarının da yükseldiği bildirildi. İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, “Mayıs ayında da biraz daha yağış olursa, inşallah daha

GÜNCEL 1.05.2014 11:33:00 0
YAĞMUR ÇİFTÇİYİ GÜLDÜRDÜ

Kış aylarında beklenen yağışların olmaması ve güneşin yüzünü erken göstermesi, başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşları telaşlandırmıştı. Yetkililerin de kuraklıkla ilgili yaptığı açıklamalar ve çizilen kötü senaryolar, bahar yağmurlarıyla birlikte değişti.

 

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI ARTTI

Geçtiğimiz haftaya kadar ‘su’ alarmının verildiği İnegöl’de, barajlardaki mevcut suyun ancak Temmuz ayına kadar yetebileceği belirtilmişti. Yetkililer içme ve sulama sularının tasarruflu kullanılması yönünde uyarılar yaparken, Pazar günü İnegöl’ü etkisi altına alan yağış yüreklere de su serpti. Barajlardaki doluluk oranı artarken, yağışların hafta sonuna kadar sürecek olması da yüzleri güldürdü.

 

KÖYLERDE BEKLENTİ VARDI

Pazar gününden bu yana devam eden yağışlarla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru da bu yağışların tarımı olumlu yönde etkilediğini söyledi. İlçemizde 200 bin dekar kültür alan ekilişi olduğunu belirten Mahmut Doğru, “Bunun büyük bölümü tarla bitkileri ve buğday, ayçiçeği. Özellikle buğday ekilişinin yoğun olduğu köylerde beklenti vardı. Metrekareye düşen yağış oranı azdı. Hafta sonu itibariyle yoğun bir yağış alındı ve şuanda çiçek verme sezonunda buğday olmaması tam yerinde oldu. Olumlu bir etki oldu bu yağışlar. Mayıs ayında da biraz daha yağış olursa, inşallah daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Bu durum tarımı olumlu yönde etkileyecek” dedi.

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62