YEŞİL İNEGÖL İÇİN FİDAN DİKTİLER

İnegöl Belediyesi ile Semerkand Dergisi İnegöl Temsilciliği işbirliğinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

YAŞAM 14.09.2013 09:18:21 0
YEŞİL İNEGÖL İÇİN FİDAN DİKTİLER

Semerkand Dergisi İnegöl Temsilciliği’nin Bal-Göç Derneği arkasında bulunan koruluğunda dün fidan dikimi gerçekleştirildi. ‘Semerkand Dergisi Koruluğu’nda yapılan fidan dikimine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri ve Semerkand Dergisi İnegöl Temsilciliği yetkilileri de katıldı. 12.00’da Bal-Göç Derneği arkasında bulunan korulukta yapılan fidan dikimine Başkan Aktaş ve meclis üyeleri de yardım etti.

 

2 BİN 70 METREKARE ALANA FİDAN DİKİLİYOR

Fidan dikimi sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2011 yılında düzenledikleri kampanya neticesinde birçok kurum ve kuruluşun desteği ile şehrin muhtelif yerlerine ağaçlandırma korulukları oluşturduklarını söyledi. Bugün de Semerkand Dergisi İnegöl Temsilciliği tarafından belediyeden talep edilen ağaçlandırma çalışması için bir araya geldiklerini ifade eden Aktaş, “Semerkand Dergisi sponsorluğunda ağaçlandırma çalışmasını Bal-Göç Derneğinin arkasındaki bu alanda gerçekleştiriyoruz. Alanın büyüklüğü 2 bin 70 metrekare olup, alan belediyemize ait bir alandır. Ağaçlandırma yapıldıktan sonra bu alana ‘Semerkand Dergisi Koruluğu’ adını vereceğiz. Ben Semerkand Dergisi yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ALANIN MALİYETİ 10 BİN TL

Alana yeni dikilen fidanlarla birlikte toplam 73 fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aktaş,  “Alanda top akasya, sığla, huş, sedir ve katalpa türlerinde fidanlar yer almaktadır. Çalışmamıza Ağustos ayı içerisinde start verdik. Alanın etrafını çitlerle çevirmek suretiyle korumaya aldık. Bugün burada dikeceğimiz fidanlarla da çalışmayı tamamlamış olacağız. Çalışmamızda ağaçların teminini Semerkand Dergisi İnegöl Temsilciliği sağladı. Eksik kalan ağaçlar ile diğer tüm çalışmalar ise belediyemiz tarafından yapıldı. Çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık 10 bin TL`dir. Bu alanın sulama ve bakımları anlamında yaşatılması İnegöl Belediyemiz tarafından yapılacaktır. İnegöl Belediyesi olarak Yeşil İnegöl çabamız bu ve bunun gibi doğa dostu çalışmalarla sürecektir. Şehrimizin dört bir yanında İnegöl’e yakışır projelerimizin yanında, yeşil bir İnegöl sevdamız devam edecektir” dedi.

  • BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,73% -0,10
  • EURO

    53,38% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6686,84% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00